Laura Dias Morais (18) uit Berlaar heeft zich bij de 25 finalisten geschaard van Top Model Europe 2022, een internationale modellenwedstrijd. Maar liefst 25.000 deelnemers uit 15 verschillende landen schreven zich in.

"Ik kijk enorm uit naar de finale, die plaatsvindt op zondag 29 mei in het Brusselse Steigenberger Wiltcher's Hotel.  Ik hoop om als winnaar gekozen te worden."

Laura is eerstejaarsstudente Rechtspraktijk aan de Karel de Grote Hogeschool en wil graag een positieve impact maken op mens en maatschappij door later advocate te worden.

"Mijn vader groeide in armoede op als straatkind in Brazilië. Ik ben mijn ouders heel dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Dat is ook precies waarom ik mij later beroepsmatig wil inzetten om ook aan andere kinderen die kansen te bieden. Als juriste of advocate zou dit mogelijk moeten zijn. Hard werken is bovendien altijd de sleutel naar succes", aldus Laura.

Laura staat ook 100% achter het statement dat de wedstrijd dit jaar wil maken: neen tegen discriminatie, racisme, haat, homofobie, enz.

Respect en naastenliefde zijn zo belangrijk in het leven. Naast een passie voor gelijke rechten , is Laura ook gefascineerd door de luchtvaart. Tussen haar drukke studies door heeft ze succesvol een opleiding gevolgd om als jobstudente aan de slag te gaan als stewardess.

"Een ideale opportuniteit om werkervaring op te doen, verschillende mensen te leren kennen en nieuwe plekken in Europa te ontdekken."

Foto: Laura Dias Morais voor rivier De Grote Nete in Berlaar, waar ze als kind altijd speelde/N.